Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Téli smink

2009.10.13

A smink divat az évszaknak megfelelően változik. Télen lehetőleg ne használjuk a nyári smink divat színeit. Ám ha nyári színeket idéző ruhadarab van rajtunk, akkor azért a napmeleg narancssárga használható a szemhéjon.

A téli smink divat alapvetően a hűvös színekre épül.
Idén nagyon divatosak a fémszínek. Ennél fogva a smink divat is előnyben részesíti a fémes színeket.
Az ezüstös szín a legmegfelelőbb a téli időszakhoz. A szem környékét körben bátran fessük sötétebb ezüsttel, majd kifelé haladva világosabb ezüstöt használjunk.

A smink divat idén télen a füstös színt tekinti újdonságnak. Erősen feketével húzzuk ki a szemet, majd fekete szemhéjpúdert, vagy akár fekete krémes szemhéjfestéket használjunk a szem környékén. Kifelé haladva ezüstszínnel világosíthatunk. A smink divat ez esetbe erőteljes fekete szempillákat kíván. Ez a sminkelési stílus a merészebbeknek való.

A téli divat smink színe lehet még a türkiz. A türkiz szemhéjpúder elérhet egészen a szemöldökig. A szemceruza, amit használunk, az is legyen türkiz, a szempillák tövénél viszont vékony fekete vonalat rajzoljunk. Ehhez a sminkhez a téli smink divat szájfényt ajánl az ajkakra.

A kék mindenféle árnyalata használható a téli sminkben.
Tévhit az, hogy kék, illetve zöld szemhéjfesték csak a kék és zöld szeműeknek használható. A barna szemet nagyon széppé és különlegessé teszik ezek a színek. A téli smink divat színeit tehát bátran használják a sötét szeműek is.

Télen a smink divat megengedi az aranyszín használatát, bár az aranyszín nem kifejezetten téli szín. Ám mégis lehet úgy használni, hogy hűvösséget is sugalljon.
Különleges csillogó hatása lesz a szemnek, ha csak az aranyszín kerül a szemhéjra. De igazán különleges hatása akkor lesz, ha a téli smink divat sötétebb színeiből teszünk a szemhéjra, s erre visszük fel az aranyszínt. Az aranyból bátran kerülhet a belső szemzugba is. Ehhez a sminkhez fekete szempillák illenek a téli smink divat szerint.

A téli smink divat is azt diktálja, hogy a smink harmonikus legyen az öltözék színével.