Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JB Kezdete

2009.08.29

 

Jonas Brother

 

A Jonas Brothers egy amerikai pop-rock együttes, tagjai Kevin, Joe és Nick Jonas. A Disney Channel Camp Rock című filmjében szerepeltek, több nagylemezük is megjelent.

Nick Jonas: Felfedezés és szólóalbum

A zenekar Nick Jonas szólóprojektjeként indult. Nick-et hat éves korában fedezték fel egy fodrászatban, mikor édesanyja a haját vágatta, egy menedzser figyelt fel rá. Élete hetedik évében kezdett el a
Broadway-en szerepelni. Ez kb. 2 éves korától kezdve a legnagyobb álmai közé tartozott. Számos darabban játszott, többek közt az A Christmas Carol-ban (2000), az Annie Get Your Gun-ban (2001), A szépség és a szörnyetegben (2002) és a Nyomorultakban (2003) és más darabokban is.

2002-ben, míg a Szépség és a szörnyetegben játszott, Nick írt egy dalt, aminek az édesapjával a Joy to the World (A Christmas Prayer)(Örömöt a világnak - egy karácsonyi ima) címet adták. 2003 novemberében, az INO Records átvette a dal egyik példányát, eljuttatta a dalt a keresztény rádióknak, ahogy gyorsan felkerült a közkedvelt, Record & Radio's Christian Adult Contemporary listájára.

Míg Nick a szóló albumának munkálataival foglalatoskodott, Joe követte Nick nyomait a Broadway-n, szerepelt
Baz Lurhmann rendezése alatt futó Bohéméletben.

2004 szeptemberében, a
Columbia Records egyik vezetője felfedezte Nick dalát. Nick az INO Records és a Columbia Records együttes támogatása mellett felénekelte a Dear God című dalt. A második (hivatalos) dala, a Joy to The World újra felénekelt változata lett, melyet november 16-án adtak ki. Meglepetésként a dalt Nick saját nevével fémjelzett szólóalbuma követte, de visszavonták, így csak limitált számban került kiadásra.

Nick a bátyjaival, Kevinnel és Joeval számos új dalt írt az albumra.

2005 elején, a Columbia Records új elnöke Steve Greenberg meghallgatta Nick albumát. Annak ellenére, hogy Nick albuma nem tetszett neki, a fiú hangjába beleszeretett. Miután találkozott Nick-kel és meghallgatta a Please be mine című dalt, melyet a testvérek együtt írtak és adtak elő, a Daylight/Columbia Records elhatározta, hogy hármukat egy együttesként szerződteti.

It's About Time (2005–2006)

Miután leszerződtek a Columbia Records-szal, a testvérek a zenekar megnevezésén kezdték el törni a fejüket, az első használható ötletnek a Sons of Jonas (Jonas fiai) nevet tartották. Végül a Jonas Brothers mellett maradtak.

2005 nagy részét azzal töltötték, hogy számos turnén vendégelőadóként szerepeltek. Többek közt Kelly Clarkson-nal, Jesse McCartney-val, a Backstreet Boys-zal, és a Click Five-val is álltak egy színpadon.

A fennmaradó időben, az Aly & AJ-jel és a Cheetah Girls-zel egy drogellenes turnén vettek részt.
Az album megírásának időszakában, az együttes együttműködött neves dalszövegírókkal is, beleérve Adam Schlesinger-t (Fountains of Wayne), Michael Mangini-t (Joss Stone),
Desmond Child-ot (Aerosmith, Bon Jovi), Billy Mann-t (Destiny's Child, Jessica Simpson) és Steve Greenberg-öt.

Az album megjelenése eredetileg 2006 februárjára volt kitűzve, de számos alkalommal visszavonták. Az elhalasztás okai között szerepeltek a
Sony Music vezetőségében történt változások (a Columbia Records anyavállalata) és az, hogy a vezetőség még egy dalt akart tenni az albumra. Az albumra felkerült az eredetileg Busted által az Egyesült Királyságban sikerre vitt két dal, a Year 3000 és a What I go to school for is.

A Jonas Brothers első kislemezét, a Mandy-t, 2005. december 27-én adták ki. A dal videoklippje az MTV Total Request Live című műsorában, 2006. február 22-én került bemutatásra, és megszerezte a lista negyedik helyét.
Time for me to Fly című daluk szerepelt az Aquamarie című filmben (és megjelent annak filmzenei albumán), szintén 2006 februárjában. Márciusban a Mandy szerepelt a Nickelodeon televízió Zoey 101: Spring Break-up című filmjében és a Zoey 101: Music Mix filmzenei albumon is, a listán azonban Nicholas Jonas produkciójaként szerepelt.

Az együttes zenéje a Cartoon Network Cartoon Fridays-jében is képviseltette magát. A zenekar feldolgozta a Yo Ho (A Pirate's Life for Me) című dalt a DisneyMania 4. albumára, amit 2006 április 4-én adtak ki.
A 2006 nyarán a Jonas Brothers, Aly & AJ turnéján vettek részt. Szintén nyáron megírták az American Dragon: Jake Long című Disney-sorozat második évadjának főcímdalát, melyet a Disney Channel 2006 júniusától 2007 szeptemberéig sugárzott.

Az It's about time végül 2006. augusztus 6-án jelent meg. Az együttes megállapodása szerint az album csupán limitált számban, mintegy 50 000 példányban került kibocsátásra, így az album felkerülhetett különböző aukciós oldalakra, mint például az eBay-re, ahol egy példányért 2-300 dollárt is elkértek. Mivel a Sony nem kívánta a zenekar további kiadványait preferálni, a Jonas Brothers cégváltás lehetőségét helyezte kilátásba.

2006. október 3-án Nick 2004-es szóló kislemeze a Joy to the world újra kiadásra került a The Ultimate Christmas Collection című albumon.
Szintén október hónapban, az együttes feldolgozta a Kis hableányból ismert Poor Unfortunate Souls című dalt. A szám, a videó klipjével egyetemben a Kis hableány különleges, két lemezes kiadására is felkerült.
Az It's about Time második kislemeze a Year 3000 lett. A dal közkedveltté vált a Radio Disneyben, a videoklippje pedig 2007 januárjában debütált a Disney Channel-en.
 
Végül, 2007 elején, a Columbia Records lemondott a Jonas Brothers további albumainak kiadatási jogáról.

Jonas Brothers (2007-2008)

A cég nélkül marad Jonas Brothers jelentkezett a Hollywood Recordsnál 2007 februárjában. Ez idő tájt kezdték vetíteni, a srácok Baby Bottle Pops reklámját. Március 24-én két további dal került kiadásra, két különböző albumon: Kids Of the Future a Robinson család titka filmzenei CD-n, és az I Wanna be Like You a Disney Mania 5-ön.
 
A Jonas Brothers első fellépése a fehér házban 2007 április 9-én, hétfőn volt, a White House Easter Egg Roll-on, ahol a nemzeti Himnuszt énekelték. 2007 június 27-én a Celebrating Women in Sports Tee Ball játékon énekelték a Himnuszt és a játék után a saját dalaikkal szórakoztatták a piknik-fogadáson részt vetőket. A saját nevükkel fémjelzett második album 2007, augusztus 27-én jelent meg. Az első héten felkerült a Billboard Hot 200 Chart-listára. Két kislemez-dal videoklipje is ez idő tájt jelent meg – a Hold On két héttel az album megjelenése előtt, az S.O.S. pedig két héttel utána.

Augusztus hónapban az együttesnek számos tévé-szereplése volt. Augusztus 17-én vendégszerepeltek a Disney Channel Hannah Montana nevű sorozatában, konkrétabban az Én és Mr. Jonas és Mr. Jonas és Mr. Jonas című epizódban. Szintén ebben a részben előadták a We've Got A Party With Us című dalt, Miley Cyrusszal. Az epizód közvetlen High School Musical 2. bemutatója után debütált. Aznap este 10.7 millió ember nézte meg. Augusztus 24-én, a Jonas Brothers két dallal lépett fel a Miss Teen USA versenyen. Következő nap zajlott a Disney Channel Games záró-ceremóniája, ahogy a Jonas Brothers is képviseltette magát, néhány dal erejéig. Augusztus 26-án a Jonas Brothers társkoferátori szerepet kapott Miley Cyrus oldalán a Teen Choice Awards-on.
 
2007. november 18-án felléptek az America Music Awards-on, előadták az S.O.S.-t. November 22-én tiszteletüket tették az ez évi 81., Macy Hálaadásnapi fesztiválon. A 2007 év utolsó fellépéseként a három testvér fellépett a Hold On, és az S.O.S. című dalaival, a Dick Clark’s New Year’s Rocking Eve-en.

A Jonas Brothers 2008 január 31-én kezdte meg a Look Me in The Eyes turnéját, Tucson-ban, Arizona államban. Előadtak számos új dalt is, melyek stúdioverzióját feltették a következő, A little Bit Longer című albumukra.

A Little Bit Longer (2008-2009

A Jonas Brothers harmadik stúdióalbuma, az A Little Bit Longer az USA-ban 2008.augusztus 12-én jelent meg CDVU+ technológiával, csakúgy, mint második albumuk, a Jonas Brothers. 2008.június 24-én az iTunes kihirdette, hogy kb. minden második héten négy számot közzétesz az A Little Bit Longer című albumról. A vétel az összes dalra vonatkozik, az egész albumra. Természetesen az összes dalt láthattuk élőben is. Íme a menetrend: 2008. június 24-én a Burnin' Up-ot, 2008. július 15-én a Pushin' Me Away-t, 2008. július 29-én a Tonight-ot, 2008. augusztus 5-én az A Little Bit Longert mutatták be a srácok a rajongóknak. Most minden egyes szám az iTunes birtokában van még legalább 3 évig.

A 2008. március 22-én véget érő Look Me In The Eyes turné után a Jonas Brothers bejelentette, hogy fellépnek Avril Lavigne The Best Damn Things turnéján a Boys Like Girls című dallal, de a csak a turné második felében, Európában, ami májustól júniusig tart.

Amíg a Camp Rock-ot forgatták, a Jonas Brothers segített megírni 6 dalt a Disney Channel-es sztárnak,és jó barátjuknak, Demi Lovato-nak a hamarosan megjelenő Don't Forget című albumára. Demi átalakította néhány dalát, hogy átadhassa a Disney Signature-nek. "Már haladok a dalokkal, szerintem egy kicsit több erő, hevesség, kevesebb báj kell és szükségem van segítségre a "bájos dalokhoz" "- mondta Demi, hozzátéve azt, hogy lesz egy vendége is, a Rooney frontembere, Robert Schwartzman. "Rengeteg zenei inputot és szöveget tettem a dalokba és Ő segített összekapcsolni a dolgokat." "Én több vagyok egy dalszerzőnél, aki nem tud olyat alkotni, hogy Disney-album legyen belőle." Az album 2008. szeptember 23-án jelenik meg, ennek megvalósításában pedig a Jonas testvérek segédkeznek.
Ezután megjelent közös Disney Channel-es filmjük, és ennek fimzenei albuma a Camp Rock (Rocktábor), mely 2008. június 17-én debütált a Billboard 200-on. Már az első héten 188.000 volt az eladott példányszám.

2008 nyarán a Jonas Brothers megkezdte Észak-amerikai turnéját, a Burnin' Up turnét, melyet a Little Bit Longer és a Camp Rock CD segített elő és legfőképp az It's About Time és a Jonas Brothers CD-ről játszottak dalokat. A turné 2008. július 4-én a Molson Amphitheatre-ben, Toronto-ban, Ontairo államban vette kezdetét. Egy Disney Digital 3D produkciót is csináltak két előadásból Anaheim-ben, California államban Taylor Swift-tel, aki énekelt néhány dalt új albumáról, ami majd egy színpadi műben látható 3D koncert filmként 2009. február 22-től. Július 14-én Nick Jonas bejelentette, hogy a bandának már csak öt dalt kell írnia, hogy megjelenhessen negyedik stúdió albumuk (a Hollywood Records-szal a harmadik).

A banda 2008 júliusában szerepelt a Rolling Stone Magazine-ban és így a legfiatalabb bandává váltak, akik a magazin címoldalán szerepelhettek.

A Jonas Brothers meglátogatta Cleveland belvárosát, az Ohio's Rock and Roll Hall of Fame-et a 2008. augusztus 22-ei fellépésük előtt a Blossom Music Center-ben. A banda elajándékozta azokat a ruhadarabokat és cipőket, amiket az A Little Bit Longer-en viseltek Jim Henke-nek, a Rock and Roll Hall of Fame alelnökének. A ruhadarabok a Right Here, Right Now!-tól származtak.
2008 decemberében a Jonas Brothers-t jelölték a Best New Artist-ra (Legjobb Új Művész) az 51. Grammy Díjátadón.
Nemrégiben megerősítették, hogy a tesók együtt lépnek fel az R&B producer Timbaland-al egy dal erejéig, aminek a neve: "Dumb", ami az új albumán, a Shock Value 2-n található.

A JustJared.com-nak adott interjúban Chris Brown elmondta, hogy fellép a Jonas Brothers-szel. "Meglehet, hogy csinálunk valamit együtt. Ha azt akarnák, hogy szerepeljek a lemezen, szerepelnék, de egyébként csak írni akarok nekik egy lemezt."
A Jonas Brothers vendégként feltűnt a Saturday Night Live February 14-ei showjában. Ez volt az első SNL fellépésük.

Lines, Vines and Trying Times (2009)

A testvérek 2009. elejétől kezdtek el beszélni negyedik albumukról, arról, hogy a 2008-as Burnin' Up turné óta dolgoznak az új számokon.
2009. március 11-én a fiúk bejelentették, hogy negyedik albumuk, a Lines, Vines and Trying Times 2009. június 16-án jelenik meg. 2009. március 11-én azt is közölték, hogy 2009-ben világkörüli turnéra indulnak

Kép