Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ismét egy ADATLAP!!:)

2009.08.29

KépEmily Osment

születési név   becenév
 Emily Jordan Osment    Em
születési idő   névnap
 1992. március 10.    január 31.
születési hely   csillagjegy
 Los Angeles, California, USA    halak
foglalkozás   magasság
 színésznő, énekesnő    159 cm
családi állapot   szemszín
 hajadon, nincs gyerek    kék
partner   hajszín
 ------  

Emily Jordan Osment (1992. március 10.) amerikai színésznő, énekesnő és dalszerző. A hírnév előtt több filmben is szerepelt, ilyen pl. a Spy Kids 2: Island of Lost Dreams-ben (Kémkölykök 2. - Az elveszett álmok szigete) Gerti Gigglesként és ennek a folytatása, a Spy Kids 3-D: Game Over (Kémkölykök 3-D - Game Over), ahol szintén Gerti-ként jelent meg. Ez a film több kinevezést és díjat hozott Emily-nek.
2007-ben a The Haunting Hour Volume One: Don't Think About It című filmben szerepelt mint Cassie. Most nemrég a Dadnapped című filmben szerepelt mint Melissa Morris. Nemcsak a színészetben tehetséges. Több számot is énekelt, ilyen a I Don't Think About It, Mitchel Musso-val a közös daluk a If I Didn't Have You. Még egy dal jelent meg amit Emily énekel, ez pedig a Once Upon a Dream. Jelenleg a saját albumán dolgozik, amire a dalokat ő írja.

Emily Osment a Californiai Los Angelesben született. A családjával még most is itt élnek. Édesapja Michael Eugene Osment színész, és Theresa Osment születési nevén Theresa Seifert, tanár. Emily melett az édesapja is szerepelt a Soccer Mom-ban. A bátyja Academy Award-ra jelölt színésza The Sixth Sense (Hatodik érzék) című filmért, Haley Joel Osment. Em a Flintridge Preparatory School diákja volt a Californiai La Cañadában magánórákat vesz.

A szórakoztatóiparba való betörése 1998-ban volt, amikor is az FTD reklámjaiban szerepelt. Filmes karrierje a következő évben, 1999-ben kezdődött, a The Secret Life of Girls-ben (Tinititkok), Eugene Levy és Linda Hamilton színészek oldalán. Még ugyanebben az évben Glenn Close oldalán szerepelt az egyik Hallmark filmben, a Sarah, Plain and Tall: Winter's End-ben (A tél vége). Ott Cassie Witting-et játszotta, és a film miatt a Young Artist Award kinevezést kapta meg. Majd nemsokára már sorozatokban is feltűnt, ilyenek pl. a Touched by an Angel (Angyali érintés), Friends (Jóvarátok), és a 3rd Rock from the Sun (Űrbalekok).

2002-ben Emily elérte hogy a Spy Kids 2: Island of Lost Dreams (Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete) című filmben debütálhasson Gerti Giggles-ként. 2003-ban újra ő kapta Gerti Giggles karakterét a Spy Kids trilógia harmadik és egyben utolsó részében, a Spy Kids 3-D: Game Over-ben (A Kémkölykök 3D - Game Over). A Spy Kids 2, 119 millió dollár, Spy Kids 3D is világszerte 197 millió dollár bevételt hozott. A Spy Kids 2-ben nyújtott alakításáért a Young Artist Award-on best performance in a feature film-nek jelölték.
2006-ban megkapta Lily Truscott / Lola Luftnagle szerepét a Disney Channel legújabb sorozatában, a Hannah Montana-ban. A sorozatpremiert 5.4 millió néző látta. A Disney Channel Entertainment elnöke szerint rekordot döntött. A sorozat 2007-ben a Young Artist Award-on, best performance in a TV series (comedy or drama) kinevezést hozta meg Emily-nek. Disney a nyár végén kibocsátotta Hannah Montana ruházati gyűjteményt. Emily segített tervezni a darabok közül néhányat. December 25-én Emily-t és más Hannah Montana sztárokat látta vendégül a Walt Disney World Christmas Day Parade. A parádén olyan sztárok énekeltek, mint Miley Cyrus és a High School Musical sztárjai. A hangját adta egy mesefigurának 2006-ban, a mese címe Holidaze: The Christmas That Almost Didn't Happen. Olyan Disney sztárok adták még a hangjukat mint, Brenda Song, Cole és Dylan Sprouse.
Ismét a hangját kölcsönözte egy mesében, most a Lilo & Stitch 2: Stitch Has a Glitch-ben.

2007-ben a Smart Girls Rock farmereket reklámozta. 2006-2007-ben Disney Channel Games-en is részt vett. The Haunting Hour Volume One: Don't Think About It-ban egy goth stílusú lányt alakított. A főszerepben Cody Linley volt, aki szintén szerepelt a Hannah Montana-ban. A film DVD-jét már kiadták. Ezért az alakításáért 2008-ban a Young Artist Award-on, Best Performance in a TV Movie, és Miniseries or Special Leading Young Actress jelölést kapott. 2007-ben egy Disney sorozatban, a Shorty McShorts' Shorts-ban kapott epizódszerepet. Emily egy interjúban elmondta hogy a legújabb filmjét 2008 áprilisában kezdik forgatni. Ugyanebben az évben már megis jelent a Soccer Mom. A Parade magazine és a Forbes a Hot Kid Stars listán az első helyet Emily-nek adta. Főszerepben egy újabb Disney-s filmben, a Dadnapped-ben. 2007-ben több tinimagazin, köztük a COSMOGIRL címoldalán is megjelent. 2009-ben volt a Hannah Montana: The Movie (Hannah Montana: A Film) premiere.

2007-ben Billy Ray Cyrus albumán, a Home at Last-en egy dalt, a You've Got a Friend címűt Emily énekelte. Ugyanebben az évben, I Don't Think About It című dalt vett fel a The Haunting Hour: Don't Think About It című filmjéhez. A dalhoz videóklipet is forgattak. A videó rajta a film DVD-jén, és a Cartoon Network le is adta. Újabb dalt vett fel, If I Didn't Have You-t. Nem egyedül énekelte, a szintén Hannah Montana-ban játszó Mitchel Musso-val. Ehhez a dalhoz is készült egy videóklip. A dal a DisneyMania 6 CD-n is megtalálható. A számot Bryan Todd írta. 2008-ban a The Disney Channel Circle Of Stars-al vett fel számokat. Once Upon a Dream számot először a Disney Channel adta 2008. szeptember 12-én. Ismét egy filmhez vett fel számot, a Dadnapped-hez. Ehhez is készült egy klip. Ez a dal a Disney Channel Playlist-en is rajta lesz, ami 2009. június 9-én kerül a boltok polcaira. A Grammy színfalai mögött 2008-ban elárulta hogy az Eve 6-tal vesz fel és ír dalokat a bemutatkozó albumára.

Emily szeret az embereken segíteni. St. Jude Research Hospitallel együtt próbált pénzt gyüjteni a beteg gyerekeknek. A 10th Annual L.A. Cancer Challenge-hez a nevét adta, hogy a betegeknek gyüjtsenek pénzt. 2007-ben a Disney Channel Games támogatta az Unicef Foundation-t. Emily egyedül is támogatta. 2007-ben a 2lovecollection.com-mal tervezett néhány pólót, és a bevételt a Make-a-Wish Foundation-nakés a St. Jude Research Hospital-nak adták. A Hannah Montana babák és néhány DVD bevételével is a betegeket segítették. 2008 elején részt vett Disney Channel Earth Day-en, ahol a gyerekeknek megmutatták, hogyan kell a környezetet tisztán tartani.

Jó barátságban a Hannah Montana-ban szereplő Miley Cyrus-sal, és Mitchel Musso-val. Egy interjúban a The View-vel megemlítette hogy a kedvenc könyve a Twilight sorozat. Ezeket Stephenie Meyer irta. A testvérével részt vett a 10th Annual Michael Douglas & Friends Celebrity Golf Event-en. A The Ellen DeGeneres Show-ban elárulta hogy felnéz Audrey Hepburnre, és nagy rajongója Breakfast at Tiffany's-nak.

Érdekességek.
Szeret tettregényeket írni és golfozni.
Szeret kötni.
Megtanította Mileynek, hogy hogyan lehet kötni.
Legmegbecsültebb dolga a gyöngyfülbevalói Amit az apukájától kapott Tokio-ban.
Kedvenc hangja a tengeri hullám.
Szeret focizni, 6 éven keresztül játszott.
Miley és Emily néha egymásnál alszanak.
Katólikus.

Autogrammcím:
c/o Coast to Coast Talent Group
3350 Barham Blvd.
Los Angeles, CA 90068